Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt beschikbare warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte in uw woning. Het systeem bestaat uit een binnen- en een buitenunit.
De buitenunit onttrekt warmte uit de lucht, terwijl de binnen-unit deze warmte toevoegt aan het water van het centrale verwarmingssysteem. Het werkt eigenlijk als een omgekeerde airconditioning of koelkast, waardoor een gasaansluiting niet meer nodig is.

Meer informatie

Omdat een warmtepomp op lage temperatuur werkt, is het noodzakelijk dat u beschikt over of investeert in een lage temperatuur verwarmingssysteem. Dit kan bijvoorbeeld vloer- of muurverwarming zijn, of speciale lage temperatuur radiatoren. Gemiddeld genomen wordt het omschakelen naar een gasloos systeem met een warmtepomp interessant wanneer uw gasverbruik meer dan 2000m³ per jaar is.

Onze oplossing

Er zijn grofweg twee soorten warmtepompen beschikbaar: de pomp die gebruik maakt van een dieptebron (WPS) en de lucht-water warmtepomp (WKF). De zonne-energie die in de lucht is opgeslagen, is een onuitputtelijke bron zonder nadelige uitstoot van CO2. Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit hun omgeving, of het nu uit de bron dieper in de bodem komt of uit de buitenlucht. Dit geldt zelfs in de winter bij temperaturen onder het vriespunt.

Remko WSP Bron warmtepomp

Een bronwarmtepomp haalt warmte uit de bodem. Het hele jaar door wordt hij verwarmd door zonneschijn en neerslag en kan hij als natuurlijke energiebron worden gebruikt. De warmte wordt aan de bodem onttrokken door bodemcollectoren vlak onder het oppervlak of door bodemsondes die diep in de bodem steken. Met een bronwarmtepomp kun je in de zomermaanden ook koelen, omdat het systeem in verschillende seizoenen omgekeerd kan worden gebruikt om de bron ‘in balans’ te houden.

Remko WKF Smart-Warmtepomp – lucht-water systeem voor verwarmen en koelen
Bij Groene-Woningen installeren wij momenteel voornamelijk lucht-water warmtepompen. Deze warmtepomp is makkelijk in gebruik te nemen bij bestaande bouw of tijdens bijvoorbeeld een renovatie, zonder dat er vrij kostbare bronleidingen in de tuin moeten worden gelegd. Bovendien is de lucht-water warmtepomp zuinig in energieverbruik. De COP waarden (efficiëntie van een warmtepomp) van de REMKO lucht/water warmtepompen zijn tegenwoordig zeer gunstig.

In vergelijking met andere verwarmingssystemen verdienen de aanschafkosten van een Remko WKF warmtepomp zich relatief snel terug. De voordelen van de warmtepomp zijn duidelijk:

  • Géén gasaansluiting meer nodig
  • Lagere verbruiks-, onderhouds- en bedrijfskosten
  • Geen fijnstofuitstoot en meer
  • Geen kosten voor een schoorsteen en schoorsteenveger
  • Geen kosten voor een externe (olie/gas) tank en tankruimte
  • Eenvoudige plug-and-play installatie
  • Koelmogelijkheden in de zomermaanden

Remko HTS ARTstyle-warmtepompen – lucht-water systeem voor verwarmen en koelen
De Remko HTS ARTstyle-warmtepomp is fluisterstil en heeft een elegante uitstraling. Ze integreren uitstekend en discreet in uw leefomgeving. Bovendien biedt de Remko HTS ARTstyle-warmtepomp kent de volgende extra voordelen:

  • Fluisterstille buitenunit
  • Een verticale ventilator met snelheidsregeling
  • Nieuwe vormgeving van de rotorbladen voor een geluidsniveau van minder dan 30 db(A)

Resultaat

Een warmtepomp levert het beste rendement op wanneer uw woning gebruik maakt van lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming, muurverwarming of plintverwarming. Aangezien dit type verwarming watertemperatuur van ongeveer 30°c gebruikt, kunnen wij bij Groene-Woningen uw woning zeer efficiënt van warmte voorzien. Dit is vele malen efficiënter dan met een gasgestookte ketel.

Uitgelicht

Besparen met een warmtepomp

Een warmtepomp is een slimme investering die niet alleen goed is voor het mileu, maar ook voor uw portemonnee. Met een warmtepomp kunt u namelijk aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Hier leest u hoe een warmtepomp werkt, wat de voordelen zijn en hoe u optimaal kunt profiteren van deze duurzame technologie.

Klant aan het woord

“Investeren in de toekomst, dat is juist nu van belang.

”Wij hebben onlangs geinvesteerd in een warmtepomp en het verschil is enorm! Niet alleen hebben we onze energiekosten aanzienlijk verlaagd, we dragen ook bij aan een duurzamere toekomst. Het installatieproces was soepel en de service was uitstekend. Deze investering is echt een stap vooruit voor ons gezin en milieu. Aan iedereen die overweegt om duurzamer te gaan wonen kan ik dit alleen maar aanraden!

Onze merken

Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2018 Google
KaartgegevensKaartgegevens ©2018 Google
Kaartgegevens ©2018 Google
Contact Icon

Contactgegevens

de Mors 115/117
7631 BA Ootmarsum
Navigeer naar >

Telefoon: 0541 – 291741
Mobiel: 06 – 24090497
E-mail: info@kabra.nl
Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
07:00 – 12:00 uur & 13:00 – 17:30 uur

Zaterdag
08:00 – 12:00 uur