Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt beschikbare warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte in uw woning. Het systeem bestaat uit een binnen- en een buitenunit.
De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De binnen-unit voegt deze warmte toe aan het water van het centrale verwarmingssysteem. Het werkt eigenlijk als een omgekeerde airconditioning of koelkast. Een gasaansluiting is dan ook niet meer nodig.

Meer informatie

Omdat een warmtepomp op lage temperatuur werkt is het wel noodzakelijk dat u beschikt over, of investeert in een lage temperatuur verwarmingssysteem. Dit is bijvoorbeeld vloer- of muurverwarming of speciale lage temperatuur radiatoren. Gemiddeld genomen is het omschakelen naar een gasloos systeem met een warmtepomp interessant wanneer uw gasverbruik > 2000m³ per jaar is.

Onze oplossing

Er zijn grofweg 2 soorten warmtepompen beschikbaar. De pomp die gebruik maakt van een dieptebron (WPS) en de lucht-water warmtepomp (WKF). De in de lucht opgeslagen zonne-energie is een onuitputtelijke bron zonder nadelige uitstoot van CO2. Warmtepompen betrekken het grootste deel van de energie uit hun omgeving, uit de bron dieper in de bodem of uit de buitenlucht. Dit werkt ook in de winter bij temperaturen onder het vriespunt.

Remko WSP Bron warmtepomp

Een bronwarmtepomp haalt warmte uit de bodem. Hij wordt het hele jaar verwarmd door zonneschijn en neerslag en kan als natuurlijke energiebron worden gebruikt. De warmte wordt aan de bodem onttrokken door vlak onder het oppervlak liggende bodemcollectoren of door diep in de bodem stekende bodemsondes. Met een bron warmtepomp kan je in de zomermaanden ook koelen. Door de omgekeerde werking in de verschillende seizoenen houd je de bron ‘in balans’.

Remko WKF Smart-Warmtepomp – lucht-water systeem voor verwarmen en koelen
Bij Groene-Woningen installeren wij op dit moment voornamelijk lucht-water warmtepomp. Deze warmtepomp is makkelijk in gebruik te nemen bij bestaande bouw of tijdens bijvoorbeeld een renovatie, zonder dat er vrij kostbare bronleidingen in de tuin moeten worden gelegd. Bovendien is de lucht-water warmtepomp zuinig in energieverbruik. De COP waardes, dus de efficiency van een warmtepomp) van de REMKO lucht/water warmtepompen zijn tegenwoordig erg gunstig.
Vergeleken met andere verwarmingssystemen verdienen de aanschafkosten van een Remko WKF warmtepomp zich relatief snel terug. De voordelen van de warmtepomp liggen dan ook voor de hand:

  • Géén gasaansluiting meer nodig
  • Lagere verbruiks-, onderhouds- en bedrijfskosten
  • Geen fijnstof en meer
  • Geen kosten voor een schoorsteen en schoorsteenveger
  • Geen kosten voor een externe (olie/gas) tank en tankruimte
  • Eenvoudige plug-and-play installatie
  • Koelmogelijkheden in de zomermaanden

Remko HTS ARTstyle-warmtepompen – lucht-water systeem voor verwarmen en koelen
De Remko HTS ARTstyle-warmtepomp is fluisterstil en ziet er elegant uit. Ze integreren uitstekend en discreet in uw leefomgeving. De Remko HTS ARTstyle-warmtepomp kent de volgende extra voordelen:

  • Fluisterstille buitenunit
  • Een verticale ventilator met snelheidsregeling
  • Nieuwe vormgeving van de rotorbladen. Het geluidsniveau is hiermee lager dan 30 db(A)

Resultaat

De warmtepomp brengt het meeste rendement als uw woning gebruik maakt van lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming, muurverwarming of plintverwarming. Omdat dit type verwarming watertemperatuur van ongeveer 30°c gebruikt, kunnen wij bij Groene-Woningen uw woning zeer efficiënt van warmte voorzien. Velen malen efficiënter dan met een gasgestookte ketel.

Uitgelicht

Besparen met een warmtepomp

Suspendisse varius lectus sit amet magna porttitor, eget laoreet mi sollicitudin. Etiam rutrum nulla faucibus rhoncus iaculis. Vestibulum quis sodales urna. Quisque felis sapien, blandit sit amet neque et, maximus sodales lacus. Vestibulum non consequat erat. Proin et augue ac augue tempor bibendum. Donec vitae velit iaculis, auctor ex quis, tincidunt ligula. Morbi scelerisque aliquam nisl, et

Bekijk meer | Maak een afspraak

Klant aan het woord

“Investeren in de toekomst, dat is juist nu van belang.

Freddie van Boerse Suspendisse varius lectus sit amet magna porttitor, eget laoreet mi sollicitudin. Etiam rutrum nulla faucibus rhoncus iaculis. Vestibulum quis sodales urna. Quisque felis sapien, blandit sit amet neque et, maximus sodales lacus. Vestibulum non consequat erat.

Onze merken

Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2018 Google
KaartgegevensKaartgegevens ©2018 Google
Kaartgegevens ©2018 Google
Contact Icon

Contactgegevens

de Mors 115/117
7631 BA Ootmarsum
Navigeer naar >

Telefoon: 0541 – 291741
Mobiel: 06 – 24090497
E-mail: info@kabra.nl
Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
07:00 – 12:00 uur & 13:00 – 17:30 uur

Zaterdag
08:00 – 12:00 uur